Ливърпул приема Манчестър Сити на "Анфийлд" в най-интересния двубой от 11-ия кръг на Премиър лийг. Разликата между двата отбора преди това дерби е цели 13 точки, макар че мърсисайдци са с мач по-малко. Въпреки това на пресконференцията преди двубоя мениджърът на шампионите Джосеп Гуардиола заяви, че Ливърпул си остава най-големият конкурент на Сити за първото място. Юрген Клоп пък е на друго мнение и признава, че неговият отбор няма как да се боди за титлата през тази кампания.

Ливърпул надигра Сити на старта на сезона в двубоя за 'Къмюнити Шийлд", но след това проблемите се стовариха с пълна сила върху "червените". Преди седмица мърсисайдци загубиха дербито с Арсенал с 2:3, но след това постигнаха гръмка победа със 7:1 над Рейнджърс в Шампионската лига, което повъзвърна самочувствието на отбора.

Серията на Сити от шест поредни победи във всички турнири пък бе прекъсната след нулевото равенство с Копенхаген през седмицата. "Гражданите" обаче продължават да бъдат в серия от 22 поредни срещи без загуба като гост в Премиър лийг.

Трент Александър-Арнолд, който лекуваше контузия, изненадващо е включен в групата, но остава на пейката. Като десен бек започва опитният Джеймс Милнър. Джо Гомес започва като партньор на Вирджил ван Дайк в центъра на защитата. Натаниел Филипс е единственият друг здрав централен бранител, когото Юрген Клоп може да използва, тъй като Ибрахима Конате и Жоел Матип са с контузии. Заради травма аут е и Луис Диас. Харви Елиът и Фабиньо влизат в средата на терена, а нападателното трио е съставено от Салах, Фирмино и Жота. Дарвин Нунес е на пейката. Общо промените от мача с Арсенал са пет.

Anfield arrivals 👋#LIVMCI pic.twitter.com/Xz3l6Mp5o7

— Liverpool FC (@LFC) October 16, 2022

Единствената промяна, която Джосеп Гуардиола е направил в сравнение с победата над Саутхамптън от миналия кръг на Премиър лийг, е, че Илкай Гюндоган стартира на мястото на Рияд Марез. Головата машина Ерлинг Холанг, който пропусна мача с Копенхаген през седмицата, отново е титуляр в Премиър лийг.

Anfield 📍#ManCity pic.twitter.com/8csFmZBNI4

— Manchester City (@ManCity) October 16, 2022

Ливърпул: Алисон, Милнър, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Тиаго, Фабиньо, Елиът, Салах, Фирмино, Жота

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Аканжи, Диаш, Аке, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Силва, Холанд, Фоудън

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК! 

Снимки: Gettyimages