Пари Сен Жермен приема Марсилия в голямото дерби на Франция. Отборът на Кристоф Галтие не е толкова убедителен напоследък и завърши наравно в последните си три мача, като два от тях бяха срещу Бенфика в Шампионската лига. Седмицата бе изпълнена със спекулации за бъдещето на Килиан Мбапе и потенциален разрив между него и клуба.

В последните четири дербита ПСЖ има три победи, а веднъж мачът завърши наравно. Пред това дойде последната победа на южняците. Марсилия е само на три точки зад парижани. Тимът на Игор Тудор допусна изненадваща загуба от Аячо миналия кръг след серия от 10 поредни мача без поражение в Лига 1. Междувременно отборът се вдигна в Шампионската лига след два успеха над Спортинг.

Галтие има проблеми в защитата, тъй като Серхио Рамос е наказан, а Преснел Кимпембе е контузен. Поради това наставникът е променил схемата на тима и за първи път от началото на сезона ще разчита на четворка в отбрана, а в центъра ще играят Маркиньос и Данило. Лионел Меси е възстановен и започва в атаката заедно с Неймар и Килиан Мбапе.

🆗📄

The Parisian Starting XI for the #Classique 🔴🔵#PSGOM I #ICICESTPARIS pic.twitter.com/cpcQ12rGSz

— Paris Saint-Germain (@PSG_English) October 16, 2022

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - МАРСИЛИЯ

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Донарума, Бернат, Маркиньос, Данило Перейра, Хакими, Верати, Витиня, Фабиан Руис, Меси, Неймар, Мбапе
МАРСИЛИЯ: Пау Лопес, Балерди, Байи, Мбемба, Клаус, Верету, Ронжие, Таварес, Харит, Гендузи, Алексис Санчес