Ливърпул успя да преодолее проблемите си и да постигне изключително важна и заслужена победа над шампиона Манчестър Сити. Преди дербито на "Анфийлд" големите страхове на феновете бяха, че колебливата защита на мърсисайдци ще се окаже твърде лесна плячка за намиращия се в прекрасна форма Ерлинг Холанд. Случи се тъкмо обратното - Ливърпул изигра блестящ мач в отбрана, където Вирджил ван Дайк и Джо Гомес бяха перфектни. Холанд пък не успя да се разпише едва във втори мач в Премиър лийг от началото на сезон.

Ван Дайк пък продължава да увеличава впечатляващата си статистика на "Анфийлд". Нидерландецът никога не е губи мач от Висшата лига, игран в дома на мърсисайдци. Тази серия продължава вече в 69 двубоя.

6⃣9⃣ Games unbeaten at home

Virgil Van Dijk, Anfield's Knight ⚔️ pic.twitter.com/eaBCVwJZwq

— Football on BT Sport (@btsportfootball) October 16, 2022

"Това трябва да правят защитници - да се хвърлят все едно бранят живота ви. Това трябва да става във всеки мач. Ако не сте на 100%, ще ви накажат. Ние се справихме много добре срещу Манчестър Сити. Беше важно да постигнем чиста мрежа в този мач. Сега продължаваме напред и се концентрираме върху Уест Хам. Беше битка на живот и смърт. Трябваше да тичаме много и непрекъснато да комуникираме един с друг. Решаващо беше кой иска повече победата. Показахме, че в този двубой това сме ние. Този сблъсък винаги е бил много интензивен в последните години.

Победихме и това е най-важното. Енергията, която си върнахме, беше много важен компонент, който да ни тласка напред и да ни дава предимство. Феновете изиграха голяма роля в това отношение. Точно това ни трябва до края на сезона, особено след трудния старт", заяви Ван Дайк.

Снимки: Imago