Халфът Юлиан Брант поднови договора си с Борусия (Дортмунд) до 2026 година, съобщиха официално от клуба. Досегашният контракт на 26-годишния Брант бе до 2024 година.

“Още през зимата коментирахме, че влизаме във фаза, в която ще работим активно по състава за следващия сезон. Подновяването на договора на Юлиан е първата крачка в тази посока“, заяви спортният директор на Борусия Себастиан Кел.

Signed and sealed ✍️🤝 pic.twitter.com/EgFY2sGAvM

— Borussia Dortmund (@BlackYellow) April 11, 2023

“Юлиан се разви много в последната година, стана по-концентриран в мачовете и редовно участва в головите атаки на отбора. Съответно той вече играе по-важна роля в състава и сме щастливи, че реши да остане по-дълго в Борусия Дортмунд“, добави още Кел.

Юлиан Брант бе привлечен в клуба през лятото на 2019-а от Байер (Леверкузен).

We ready 👊 pic.twitter.com/BzMOid0B3R

— Borussia Dortmund (@BlackYellow) April 11, 2023

“Дори четири години по-късно, все още се забавлявам всеки един ден в отбора и се наслаждавам на възможността да играя с тези футболисти и пред изключителните ни фенове. Ако трябва да бъда честен, чувствам, че това е правилното място за мен. Очаквам с нетърпение следващите години с черно-жълтия екип и съм сигурен, че ще имаме още възможности да празнуваме заедно нещо голямо“, коментира Брант.

Therefore, the announcement of the extension will not take place this week. Mats Hummels will be offered the same contract. However, he has not yet decided whether he wants to stay.#BVB

— BVB Newsblog (@bvbnewsblog) April 11, 2023

Междувременно се разбра, че клубът е предложил нов договор и на защитника Матс Хумелс, който все още не е сигурен в желанието си дали иска да продължи с клуба. Предложението ще бъде за още една година при намалени финансови условия. Подобно е положението и с новия контракт на един от символите на Дортмунд - Марко Ройс, който  се очаква да преподпише скоро.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago