Манчестър Сити посреща Байерн (Мюнхен) в първи мач от най-интересната четвъртфинална двойка в Шампионската лига тази вечер. Двата отбора не са се срещали помежду си от далечната 2014 година, когато си разменят по една победа в груповата фаза на турнира, като последният мач между тях завърши 3:2 за англичаните, a наставник на баварския гранд тогава бе именно Пеп Гуардиола.

И двата тима не крият амбициите си за триумф в най-престижния европейски клубен турнир, като испанският мениджър на “гражданите” със сигурност ще е пределно мотивиран в срещата с бившия си отбор. Гуардиола все още преследва трофея в Шампионската лига с Манчестър Сити и Байерн се явява грандиозен тест за постигането на тази цел.

#UCL 𝘛𝘌𝘈𝘔 𝘕𝘌𝘞𝘚 📋

XI | Ederson, Stones, Akanji, Dias, Ake, Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (C), Bernardo, Grealish, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Carson, Walker, Phillips, Laporte, Alvarez, Gomez, Mahrez, Perrone, Palmer, Lewis#ManCity pic.twitter.com/6WMVeqm5JI

— Manchester City (@ManCity) April 11, 2023

Пеп Гуардиола няма да може да използва Фил Фоудън, който все още се възстановява след операция за премахване на апендикс. Гуардиола прави само една промяна в сравнение с победата над Саутхамптън през уикенда, като Бернардо Силва заменя Риад Марез в титулярните 11. Едерсон стартира на вратата, като пред него ще действат Джон Стоунс, Мануел Аканжи, Рубен Диаш и  Нейтън Аке. В средата на терена като халфове ще бъдат Родри, Кевин Де Бройне и Илкай Гюндоган, а в предни позиции ще са Бернардо Силва, головата машина Ерлинг Холанд и Джак Грийлиш.

𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐗𝐈 🆚 @ManCity

Our team for tonight's #UCL quarterfinal clash ⚔️#packmas #MCIFCB pic.twitter.com/9Go7trQFgx

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) April 11, 2023

За сметка на това новият наставник на Байерн Томас Тухел предприема редица рокади в състава си. Toй няма да може да използва контузения Ерик Максим Чупо-Мотинг, а Мануел Нойер и Люка Ернандес също продължават да лекуват тежките си травми. За разлика от титулярните 11 срещу Фрайбург през уикенда, днес Тухел е оставил на пейката Жоао Кансело, Томас Мюлер и Садио Мане, а в ролята на фалшива деветка ще действа Серж Гнабри. Специалистът залага на Бенжамен Павар,  Матайс де Лихт, Дайо Упамекано и Алфонсо Дейвис в защитата пред Зомер. Йошуа Кимих и Леон Горетцка ще действат като опорни халфове, а Льорой Сане и Кингсли Коман ще сменят местата си по крилата. Джамал Мусиала ще бъде зад вече споменатия Серж Гнабри, като не е изключено ролята на фалшива деветка да се поема и от Сане и да има постоянни ротации в състава.

МАНЧЕСТЪР СИТИ(4-2-3-1): Едерсон; Стоунс, Аканжи, Диаш, Аке; Родри, Гюндоган; Силва, Де Бройне Грийлиш; Холанд

БАЙЕРН (4-2-3-1): Зомер; Павар, Упамекано, Де Лихт, А. Дейвис; Кимих, Горетцка; Сане, Мусиала, Коман; Гнабри

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages