Младежките отбори на Англия и Испания излизат на „Аджарабет Арена“ в Грузия във финала на Европейското първенство по футбол до 21 години. Двата отбора нямаха никакви проблеми на полуфиналите, където победиха съответно Израел (3:0) и Украйна (5:1). „Трите лъва“ не са ставали европейски шампиони в тази възрастова група от 39 години, след като триумфират два последователни пъти на шампионатите през 1982-ра и 1984-та. Испания е петкратен европейски шампион до 21 години.

👀 🏆#U21EURO pic.twitter.com/vhKg0Fq9rI

— #U21EURO (@UEFAUnder21) July 8, 2023

Селекцията на Лий Карсли все още не е допуснала гол на първенството, докато тази на Санти Дения в серия от 19 поредни мача без загуба.

В състава на Англия има само една промяна в сравнение с полуфинала. Макс Аарънс заменя Люк Томас. Емил Смит Роу отново започва вместо Джейкъб Рамзи, който получи тежка контузия по-рано в хода на турнира. Испания излиза със същите 11, които започнаха и при погрома над Украйна. Абел Руис и Серхио Гомес, които имат по три гола до момента заедно с украинеца Судаков, се борят за голмайсторския приз на турнира.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 or 🇪🇸?#U21EURO pic.twitter.com/h2n2KVKtvj

— #U21EURO (@UEFAUnder21) July 8, 2023

Англия (U21): Трафърд, Гарнър, Колуил, Харууд-Белис, Аарънс, Смит Роу, Джоунс, Гибс-Уайт, Гомес, Палмър, Гордън

Испания (U21): Тенас, Виктор Гомес, Передес, Пачеко, Миранда, Бланко, Алекс Баена, Сансет , Родри, Абел Руис, Сергио Гомес

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe