Мениджърът на Челси Маурисио Почетино говори преди дербито срещу Ливърпул в неделя. Първият въпрос естествено бе за драмата с Мойсес Кайседо. Брайтън прие оферта за играча, но халфът иска да премине в Челси и лондончани не са се отказали от привличането му.

“Познавате ме много добре, никога не говоря за играч, който не е наша собственост. Работим много усилено, за да добавим играчи към състава. Доволен съм от това как подхождаме”, коментира Почетино.

Mauricio Pochettino asked about Chelsea's pursuit of Moises Caicedo 👀 pic.twitter.com/1aglN5EDAS

— Sky Sports News (@SkySportsNews) August 11, 2023

Аржентинецът даде мнението и и за самия мач в неделя: “Ние сме повече в преходен период от Ливърпул, защото аз съм нов тук. Клоп е в Ливърпул от седем години. Разбира се, ние сме Челси, а историята на клуба е да побеждава. Въпреки че сме в преход, трябва да побеждаваме и да бъдем готови да спечелим срещу Ливърпул. Манталитетът на играчите е да се борят и да се опитат да победят. Няма да приема друг начин на мислене. Искаме да поставим клуба на полагащото му се място”.

“Клоп е един от най-добрите мениджъри в света. Имам отлични взаимоотношения с него. Той беше толкова мил, когато напуснах Тотнъм. Получих от него едно от най-прекрасните съобщения. Той върши фантастична работа в Ливърпул. Те вярват в него и му дават най-добрите инструменти, за да създаде добър отбор”, допълни Почетино.

🗣 Mauricio Pochettino: "We are Chelsea. The history of the club is to win. Even in transition, the fans know, we cannot give the message that we are in transition. We need to win. We are ready to win against Liverpool.

With time, we will arrive in our best condition and put the… pic.twitter.com/2lC8pK9bH7

— CFC-Blues (@CFCBlues_com) August 11, 2023

Специалистът заяви, че промените на трансферния пазар, следствие от агресивната политика на клубовете от Саудитска Арабия, е нещо позитивно: “Мисля, че това е добре за футбола, за играчите, за треньорите. Изгледа като драма, но това е футболът. Трябва да се наслаждаваме на това, което правим”.

Почетино записа с похвали Рийс Джеймс, който бе избран за капитан на Челси. Той заяви, че новият вратар Роберт Санчес ще се конкурира с Кепа Арисабалага за титулярното място, въпреки испанският страж е спряган за трансфер в Байерн. Наставникът обаче допълни, че иска да бъде привлечен още един вратар.