Водещият треньор в Тенис клуб "15-40" Пресиян Коев участва в престижна треньорска конференция в елитния лондонски клуб Роухемптън, организирана от Саймън Уийтли и SWNineteen.

Два дни преди началото на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" седем изявени професионалисти влязоха в ролята на лектори, като представиха предизвикателствата и вдъхновенията от своя път в тениса, а също така обсъдиха технически и практически детайли. Сред тях бяха капитанът на женския национален отбор на САЩ Кейти Рийналди, водещият треньор от "Тенис Австралия" Никол Прат и капитанът на Нидерландия за "Дейвис къп" Пол Хаархуис.

"Нашата голяма цел в '15-40' е да създаваме шампиони, а това освен отговорност, поставя и високо изискване към всеки от нас - треньорите, постоянно да се развиваме и да научаваме нови неща. Участието в тази престижна конференция беше много ценно и полезно. Тя добавя знания и практически опит от подготовката на елита на мъжкия и женския тенис", каза Коев.

"Имах възможността да разговарям с Кейти Рийналди за следващите стъпки в развитието на Рая Коцева. С бившия номер 1 в света на двойки и капитан на Нидерландия Пол Хаархуис си припомнихме спечеления престижен турнир от нашия състезател Александър Василев в родината му преди година. Той обърна внимание колко Александър е напреднал в последните 11 месеца", добави Коев.

Вторият ден от конференцията беше насочен към практическата дейност. В него участниците имаха възможността да наблюдават мачове от силния юношески турнир от J300 на ITF в Роухемптън, включително и победата на състезателя на "15-40" Александър Василев с 5:7, 7:5, 6:3 срещу Тома Форел от Франция.

Последвайте каналите ни в: