Анди Мъри и Ема Радукану ще играят заедно на смесени  двойки на "Уимбълдън", след като получиха "уайлд кард" по-рано днес, обявиха от турнира.

37-годишният Мъри има три титли от Големия шлем, включително и две от "Ол Инглънд Клъб" през 2013-та и 2016-та. 21-годишната Радукану спечели Откритото първенство на САЩ през 2021-ва на едва 18-годишна възраст и се превърна в първата квалификантка, достигнала до трофей от Шлема.

There's plenty of excitement about this pairing 🤩

Tap the article below to read about Andy Murray and Emma Raducanu entering the mixed doubles draw at The Championships 👇#Wimbledon

— Wimbledon (@Wimbledon) July 3, 2024

Мъри се отказа от турнира на сингъл във вторник, малко повече от седмица след като претърпя операция по отстраняване на киста в гръбнака му. Той също ще вземе участие и на двойки заедно с по-големия си брат Джейми, след като получиха "уайлд кард" от организаторите през миналата седмица.

За Мъри това ще бъде последно участие на Откритото първенство на Великобритания. Той планира да приключи кариерата си след Олимпийските игри в Париж, които започват по-късно този месец.

По програма Ръдукану трябва да изиграе днес мача си от втория кръг срещу Елизе Мертенс (Белгия). Предвид това, че в момента в Лондон вали и двубоят между двете е един от последните в програмата, е много вероятно срещата да не бъде изиграна днес.

Последвайте каналите ни в: