Левски обяви официално трансфера на Рикардиньо във Виктория (Пилзен) в сряда, когато бразилецът сложи подписа си под тригодишен договор с чешкия клуб. В Бразилия разкриха и параметрите по сделката, която е на стойност 1,2 милиона евро.

От южноамериканската страна публикуваха и какъв процент ще вземе Гремио от сделката - клубът, от който нападателят дойде на "Герена". Местните медии съобщиха, че "сините" дължат 40% на гранда от Порто Алегре, което означава, че в касата на бразилския клуб ще влязат около 467 000 евро. По този начин Левски ще прибере от трансфера малко над 700 000 от европейската валута.

Ricardinho é vendido e Grêmio receberá parte da verba

O atacante foi adquirido pelo Viktoria Plzen por 1,2 milhões de euros (7,1 milhões de reais aprox.) junto ao Levski Sofia.

O Grêmio tinha 40% dos direitos do atleta e receberá 2,8 milhões de reais na operação.

🗞️… pic.twitter.com/odSTlIkkWV

— Rádio Imortal 🇪🇪 (@rdimortal) July 3, 2024

"Сините" са успели да се спазарят и за намаляване на процента, който се дължи на Гремио. При входящата сделка за нападателя през зимата на 2022 година бразилският гранд си запази близо 55% от следваща продажба на играча, но от "Герена" са се активизирали и са договорили намаляване на процента.