Бронзовият медалист от Олимпиадата в Токио 2020 Аржентина е без изненади в състава за Игрите в Париж 2024, след като селекционерът на "гаучосите" Марсело Мендес обяви имената на 13-те играчи, които ще участват във френската столица.

В списъка няма нови имена в сравнение с тези, които играха в тазгодишната Лига на нациите, където Аржентина се класира за финалния турнир, но отпадна на 1/4-финалите след 2:3 срещу Словения. Все пак, от аржентинската федерация (FeVA) не са уточнили кой от 13-те волейболисти ще бъде официална резерва и ще се включи само при контузия или травма на свой съотборник.

Аржентина попадна в предварителна Група С на волейболния олимпийски турнир заедно с отборите на САЩ, Япония и Германия. Южноамериканците ще стартират с мач срещу САЩ още в първия ден, в събота (27 юли), от 22,00 часа българско време.

В същото време капитанът и разпределител на тима Лусиано Де Чеко беше избран за един от двамата знаменосци на аржентинската делегация по време на церемонията на откриването на Олимпийските игри на 26 юли по река Сена. Заедно с него знаменосец на Аржентина ще бъде и Росио Санчес Мокия, която двукратна олимпийска сребърна медалистка с националния си отбор в хокея на трева.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Voleibol Argentino (@voley_feva)

Съставът на Аржентина за Олимпиадата в Париж 2024:

Разпределители:

Лусиано Де Чеко

Матиас Санчес

Диагонали:

Бруно Лима

Пабло Кукарцев

Посрещачи:

Факунко Конте

Лусиано Палонски

Лусиано Висентин

Ян Мартинес Франки

Есекиел Паласиос

Центрове:

Агустин Лосер

Николас Серба

Мартин Рамос

Либеро:

Сантиаго Данани.

Снимки: volleyballworld.com

Последвайте каналите ни в: