Голямата звезда на националния отбор на Франция Ървин Нгапет, който наскоро спечели с “петлите” Волейболната лига на нациите, може да продължи кариерата си в полската PlusLiga.

Агентът на известния волейболист Якуб Михалак призна в интервю за "Przegląd Sportowy Onet", че френският национал може да стане играч на някой от полските клубове. 33-годишният Ървин Нгапет е един от най-добрите волейболисти в света през последното десетилетие. Френският посрещач спечили с националния отбор на Франция злато на Олимпийските игри в Токио 2020, Европейско първенство 2015, както и Световната лига (2015, 2017) и Лигата на нациите (2022, 2024). Има и клубни успехи.

Играл за отбори във Франция, Италия, Русия, както и в Катар и Иран. През миналия сезон той игра за турския Халкбанк (Анкара). Той все още не е играл в полското първенство. Преди няколко месеца имаше спекулации, че Нгапет може да подсили ЗАКСА (Кендженджин-Козле), но разговорите с този клуб не завършиха с успех.

“Водихме доста напреднали разговори със ЗАКСА, но в един момент (в Кендженджин-Козле) бе подписан друг договор и по отношение на бюджета тази промяна беше отложена в друга посока. Все още говорим за възможността да наемем Ървин в полската лига, въпреки че той иска да се съсредоточи върху Олимпийските игри в Париж 2024 засега и да вземе решение след тях. Освен това той и семейството му искат да анализират всички плюсове и минуси”, разкри Якуб Михалак в интервю за Едита Ковалчик от Przegląd Sportowy.

Михалак отбеляза, че след напускането на Халкбанк Нгапет все още не е подписал дори предварително споразумение с друг клуб.

View this post on Instagram

A post shared by Earvin Ngapeth (@earvinngapeth)

Последвайте каналите ни в: