Байерн (Мюнхен) и Фулъм са постигнали разбирателство относно трансфера на халфа Жоао Палиня, съобщават BBC, Sky Sports и Sky Germany, както и още редица авторитетни спортни медии. 28-годишният полузащитник е основна част от състава на Португалия на течащото в момента Евро 2024, като отдавна е желан от баварския гранд.

Bayern Munich have agreed a deal to sign Fulham midfielder Joao Palhinha for £47.4m 🤝

It will be a club-record sale for Fulham if the deal goes through ⚪pic.twitter.com/3Hog7MsLqe

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) July 3, 2024

Сега двата клуба са си стигнали ръцете за сумата от 51 млн. евро плюс още 5 млн. евро под формата на допълнителни бонуси, като само остава той да премине задължителните медицински прегледи. Това ще е и рекордна продажба в историята на Фулъм.

Палиня изигра през миналия сезон 39 мача за “котиджърс”, в които вкара 4 гола и даде една асистенция. Любопитното е, че той бе близо до трансфер с Байерн и през летния трансферен прозорец миналата година, като португалецът дори премина медицинските тестове и позира с екипа на баварците, но  в крайна сметка преминаването му не се осъществи.

Fulham and Bayern have agreed a fee for the transfer of João Palhinha. €51m plus €5m add ons, which would be a club record sale [@peterrutzler, @TheAthleticFC] pic.twitter.com/ce7eMk734s

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) July 3, 2024

Тогава двата отбора имаха принципно разбирателство за сума от 65 млн. евро, но Фулъм не успя да намери негов заместник и сделката в крайна сметка пропадна. Сега обаче по всичко изглежда, че този път Палиня ще премине в Байерн.

Последвайте каналите ни в: