Нападателят на Испания Хоселу се закани, че предстоящият 1/4-финален сблъсък с Германия на Евро 2024 ще бъде последният мач в забележителната кариера на досегашния му съотборник в Реал Мадрид Тони Кроос, който обаче ще му бъде съперник в петък. Както е известно, халфът ще се оттегли от футбола след края на Европейско първенство, на което страната му е домакин. Освен че се изказа ласкаво за опитния полузащитник, испанецът похвали и съотборника си в националия тим Родриго Ернандес.

“Родри и Тони са двама огромни футболисти на своите позиции. С Тони съм играл в Реал Мадрид, а с Родри в националния отбор. Те имат своята тежест в съблекалнята. Жалко, че трябва да се сбогуваме с Тони по този начин, но дано да спечелим в петък. Много е важно да победим, за да се класираме напред. Що се отнася до Тони, трябва да вярваме в нас самите и да не ни е грижа за съперниковите играчи. Мисля, че в петък това ще бъде последният мач в кариерата на Тони. Знаем за неговата форма. Той е ключов за Германия, но не можем да се фокусираме само върху него. И все пак топката минава всеки път през него, щом тя е в притежанието на Германия. Трябва да го държим под око, за да не може германците да се облагодетелстват от неговата игра.

Дано да е неговият последен мач. Този сблъсък няма да е специален само защото той е играл в Испания. Все пак това е четвъртфинал срещу един огромен отбор. Надяваме се да пенсионираме Тони в петък. Въпреки това той ми е приятел, говорил съм си много с него и ми е давал доста съвети. Той е фундаментален както за Германия, така и за Реал Мадрид. Затова трябва да внимаваме с него в петък. По отношение на Родри, той е най-добрата “шестица” в света, като показва способността си да играе на много високо ниво. Няма по-добър на неговата позиция и е фундаментален за нас. Трябва да се грижим за него и ако не иска да тренира, нека да не тренира, но да е свеж за мача”, коментира Хоселу на днешната си пресконференция.

34-годишният играч също така обясни за решението си да напусне Реал Мадрид след само един сезон в клуба и да заиграе в катарския Ал-Гарафа. “Вижте, това, което те движи напред, е желанието ти да продължиш да се състезаваш. Моята роля нямаше да бъде същата като тази през изминалия сезон. Отивам в една хубава страна и в град, който ще бъде много добър за благосъстоянието на моето семейство. Това е перфектният момент. Не исках да отивам в друг европейски клуб. Сбъднах една своя мечта заради това, че бях част от първия състав на Реал Мадрид и че спечелих Шампионската лига. Въпреки това моментът беше подходящ, за да направя тази стъпка. Благодаря на Реал Мадрид, на президента и на Хосе Анхел за цялото им участие за постигането на тази сделка. Беше един невероятен сезон в клуба”, добави той.

Последвайте каналите ни в: