Помощник-треньорът на националния тим на Франция Ги Стефан защити от критиките Антоан Гризман и Килиан Мбапе, които бяха обект на критики след спечеления осминафинал на Евро 2024 срещу Белгия. Според него Гризман е бил "изключително старателен в усилията си", а Мбапе е бил притеснен от маската си.

"Няма да го подлагаме отново на въпрос, Антоан е колективен играч, много добър в играта, футболист на последния пас. Той ни е донесъл много и отново ще ни носи", каза асистентът на Дешан на пресконференция в базата на тима в Падерборн два дни преди четвъртфинала с Португалия.

"Говорим за футболист, който има 133 мача за националния тим, който е вкарал 44 гола и който до месец март имаше 80 поредни срещи за Франция. Съжалявахме за отсъствието му и особено при загубената контрола с Германия в Лион (0:2)", припомни Стефан. Гризман все още няма гол на Евро 2024, направи няколко пропуска и бе резерва в третия мач от групата срещу Полша.

Ги Стефан защити и капитана Килиан Мбапе, който има само едно попадение от дузпа до момента: "Мисля, че малко се подценява фрактурата му на носа. Това не обяснява всичко, съгласен съм. Но шокът беше голям. Играе с маска и това затруднява периферното му зрение.

"Килиан остава Килиан. Няма да ви припомням за всички голове, които е вкарал за Франция, а те са 48. Какво може да направи по-добре? Той не е сам", завърши Ги Стефан.

Последвайте каналите ни в: