Тепърва предстои да бъдат потвърдени броят и имената на стадионите, които ще бъдат домакини на Световното първенство по футбол през 2030 година, на което домакини ще са Испания, Португалия и Мароко, като ще има и няколко мача в Аржентина, Уругвай и Парагвай. Въпреки това вече е сигурно, че финалът на турнира ще бъде на “Сантиаго Бернабеу”, съобщава мадридското издание “Марка”.

Една от основните цели на Испания за домакинството на Мондиал 2030 е финалът да бъде именно на тяхна земя, като стадионът в столицата е най-подходящият вариант. От ФИФА също имат желание най-важният мач в турнира да се изиграе именно на “Бернабеу”. Въпреки това в Мароко имаха надежди, че ще получат възможността да приемат финала, като оттам се опитаха да се възползват от скандалите около доскоршния президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. В крайна сметка обаче първоначалното намерение на ФИФА няма да се промени и финалът ще се проведе на стадиона на Реал Мадрид. Отличните взаимоотношения на клуба със световната футболна централа са изиграли важна роля за това, както и фактът, че точно Испания ще осигури най-много стадиони за турнира, по всяка вероятност 12 или 13.

🚨 BREAKING: The Bernabéu will host 2030 World Cup Final. IT’S DONE. @marca pic.twitter.com/SY1gQOwouQ

— Madrid Zone (@theMadridZone) July 3, 2024

Крайният срок, в който трябва да станат ясни всички съоръжения, на които ще се изиграят двубоите в Испания, Португалия и Мароко, е 31 юли.

Последвайте каналите ни в: