Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман не се притеснява от очакваното превъзходство на турските запалянковци на трибуните по време на четвъртфиналния мач между двата отбора на Евро 2024 в събота в германската столица Берлин.

"Знаем какво точно да очакваме. Ще бъде великолепно да играем при точно такава атмосфера. Трябва да притежаваме топката срещу този много ентусиазиран противник. Турците са хора с много големи сърца, точно като румънците", каза Куман пред медиите.

На осминафиналите "оранжевите" отстраниха Румъния след класически успех с 3:0.

"Не би трябвало да се нуждаем от временно поражение или отстъпление, за да предизвикаме добро представяне и да излезем от нашата зона на комфорт. Създадохме много положения и показахме много сериозна скорост в предни позиции. Беше добър мач срещу Румъния, въпреки че съперникът ни даде доста пространства. Това е доста различен съперник с различни качества. Те играха с четирима в защита, но и на моменти с петима. Румънците показаха много сърце в играта си, но сега ние сме по-притеснени за себе си. Играем в Берлин за евентуално класиране за полуфиналите. Това е страхотна възможност да продължим. Това ще бъде изключително труден мач", каза още той на пресконференция в петък.

Последвайте каналите ни в: