Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

От нашия специален пратеник РУМЕН ПАЙТАШЕВ

Изключително спорната ситуация от края на 1/4-финала Испания - Германия за играта с ръка на Марк Кукурея и неотсъдената дузпа за Бундестима логично е все по-обсъждана. "Ла Фурия" спечели драматично с 2:1 след късен гол в продълженията (в 119-ата минута) и елиминира домакина на Евро 2024

В началото на второто продължение топката срещна ръката на Кукурея в наказателното поле на Испания след изстрел на Мусиала, но съдията Антъни Тейлър даде знак играта да продължи, без дори да прегледа ситуацията с ВАР системата. 

Целият свят говори за това! Поряза ли съдията германците? ВИДЕО

Анализаторът на ESPN Дейл Джонсън обясни защо решението на английския рефер е правилно, като той стриктно е спазил указанията на УЕФА преди началото на турнира.

"УЕФА даде ясни указания на съдиите кога да се отсъждат дузпи за игра с ръка, като обясни защо не трябва са се дава дузпа в ситуации като тази с Марк Кукурея. Когато ръката е близо до тялото и сочи надолу/вертикално, и се намира зад тялото, това не е дузпа", коментира Дейл Джонсън.

Той обясни и защо в мача между Германия и Дания (2:0) пък бе отсъден 11-метров удар за Бундестима за игра с ръка на Йоаким Андерсен. "В УЕФА смятат, че в тази ситуация ръката представлява бариера. Разбираемо е защо феновете смятат, че двете ситуации са тълкувани наобратно, но истината е, че съдиите са спазили точно указанията към тях", допълни анализаторът.

Междувременно в Испания имат и друга версия за ситуацията. Твърди се, че Никлас Фюлкруг е играл с ръка в хода на атаката. Освен това имаше и сериозни съмнения, че нападателят беше в засада. Кадри от ситуацията се разпространяват в социалните мрежи и нищо чудно именно тази ситуация да е накарала Тейлър да подмине играта с ръка на Кукурея секунди по-късно.

 

A clear penalty was ignored, likely because it was considered 'harsh' and might spoil the 'entertainment'. In the end, it cost Germany their chance to advance. Totally unfair if you ask me

— Chino (@ChinoUTD)

 

If you think Anthony Taylor should be sanctioned for this clear penalty kick not awarded in today match Spain vs Germany, & all his previous corrupt offenses like and retweet this post.

— L.Prince (Parody) (@LeroyPrince77)

 

 

Füllkrug estaba adelantando previamente al pase a Musiala. Además, la regla dice que los brazos no tienen que estar pegados totalmente al cuerpo, el fútbol es un deporte en movimiento. 1/2

— David (@JDavid_R7)