Селекционерът на Франция Дидие Дешан коментира екшъна с дузпите срещу Португалия, класирал "петлите" на полуфинал на Евро 2024. 

"Много напрегнат и оспорван мач. Всеки от двата отбора можеше да спечели. Макар да завършихме силно редовното време, в продълженията загубихме контрола над топката. Имаше и умора", започна Дешан.

Французите спечелиха с 5:3 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията). 

"Малките детайли са ключови в такива срещи, така че съм доволен от отбора. Играчите ми се раздадоха докрай", подчерта Дешан. 

Той коментира и решението си да замени звездата Килиан Мбапе в началото на второто продължение. "Очевидно бе, че беше уморен и не му бе лесно. Видях го, че изпитва трудности в средата на първото продължение. Нямаше смисъл да го държа на терена, макар да бе един от изпълнителите ни на дузпи. Килиан винаги е бил честен с мен и с отбора. За мен бе нормално да вкарам малко свежест", обясни селекционерът на Франция. 

"На 1/2-финал сме, но не трябва да приемаме това за даденост, макар да сме свикнали напоследък. Досега се радвах, че сме на 1/4-финал, но вече се целим в трофея", допълни Дешан.