Старши треньорът на ЦСКА Томислав Стипич няма да разчита на двама от младите футболисти, които взеха участие в подготвителния лагер в Банско, научи „Тема Спорт“.

Става въпрос за десния бек Асен Дончев и фланговия играч Симеон Александров. Те не успяха да спечелят доверието на хърватина, като той вече е съобщил своето решение на ръководните фактори в Борисовата градина. В следващите дни ще стане ясно дали двамата ще бъдат преотстъпени на други отбори в Първа лига, като опции са Ботев Враца и Септември, или ще играят за дублиращия състав, воден от Владимир Манчев, и ще чакат нов шанс от Стипич. Те така и не успяха да се възползват от полученото доверие в контролите, като на позицията на Дончев остана и Иван Турицов, чието бъдеще доскоро не беше ясно. Освен това червените предстои да се подсилят с ляв бек, така че Тибо Вион ще бъде ползван номинално отдясно. В селекционните планове е и крило, което тотално ще приключи шансовете на Александров за място в състава.

В същото време първото лятно попълнение на армейците Иван Тасев, както и юношата Георги Чорбаджийски ще останат в отбора и ще се борят да са титуляри през есента, след като са впечатлили старши треньора. 22-годишното крило оставя отлични впечатления с представянето си в контролите до момента, като вкара и дебютния си гол при 2:0 срещу Крумовград. Освен това младокът се е понравил на треньорския щаб, ръководен от Томислав Стипич, с голямото старание, което влага в тренировъчния процес. Същото се отнася и за Георги Чорбаджийски. Той може да бъде ползван на няколко позиции, което много се харесва на наставника. Във вчерашната контрола с Макаби Петах Тиква младокът беше използван като централен нападател, защото е силен и на втория етаж.