Уест Хам официално привлече Макс Килман от Уулвърхамптън. Централният защитник подписа седемгодишен договор с "чуковете".

Финансовите подробности по сделката не бяха оповестени, но британските медии съобщиха, че лондонският отбор е платил 40 милиона паунда за капитана на "вълците".

We are delighted to announce the signing of Wolverhampton Wanderers central defender Maximilian Kilman ✍️

The 27-year-old has put pen to paper on a seven-year contract at London Stadium after spending six hugely successful years at Molineux.

— West Ham United (@WestHam) July 6, 2024

27-годишният защитник ще се събере отново с новоназначения треньор Юлен Лопетеги, който ръководеше Уулвс през сезон 2022-23 и връчи на Килман капитанската лента.

"Веднага щом разбрах за интереса от страна на клуба, това беше възможност, която исках да преследвам, така че съм доволен да бъда тук“, каза Килман в изявление.

All you need to know from our newest signing ℹ️

— West Ham United (@WestHam) July 6, 2024

"Наистина ми хареса да работя с Юлен в периода му в Уулвс – той е треньор от най-висока класа и човек, от когото научих много, и съм убеден, че ще продължа да се подобрявам като играч под неговото ръководство тук. Уест Хам е огромен клуб и чувствам, че това е естествената следваща стъпка напред в моята кариера", каза още Килман.

Килман беше един от тримата полеви играчи, играли всяка минута във всичките 38 мача в Премиър лийг през миналия сезон.

Последвайте каналите ни в: