Левски надигра с 3:2 Ботев (Враца) в контрола, която се проведе на "Герена". "Сините бързо поведоха с два гола след точни изстрели на Евертон Бала (7) и Мустафа Сангаре (20).

Иван Василев върна едно попадение в 66-ата минута, но в 71-ата Ван Дер Каап вкара трети гол за домакините. Само 120 секинди по-късно Даниел Генов оформи крайния резултат. Гостите можеха да стигнат и до равенството в 77-ата минута, но Ивайлов нацели лявата греда. Вчера врачани обявиха, че новият треньор на тима ще е Христо Янев, но бившият футболист и наставник на ЦСКА не води отбора в днешната проверка.

В първите минути двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо играч на врачани пропусна да се разпише след центриране от корнер и удар от 4-5 метра. Левски отговори подобаващо с бърза комбинация във втората минута. Димитров намери Бала, а той от своя страна върна от лявото крило към Мислович. Халфът шутира от 15-16 метра, а Бариос изби в корнер.

В 7-ата минута "сините" откриха резултата. Сангаре се пребори за топката пред наказателното поле на портивника и я подаде на Бала. Крилото овладя и след страхотен шут с десния крак не остави шанс на Бариос. Малко по-късно, в 13-ата минута, Лима стреля много силно от над 30 метра и малко не му достигна да забоде топката в горния ляв ъгъл, а изпълнението му вдигна публиката на крака. Натискът на домакините продължи и те удвоиха в 20-ата минута чрез много дейния си таран Сангаре. Нападателят овладя пас на Мислович с гръб към вратата, завъртя се на 180 градуса, като по този начин елиминира и бранител на съперника, след което реализира с шут по земя от 12-13 метра. Така сенегалецът с френски паспорт се завърна към головете, тъй като не бе вкарвал в последните няколко срещи на Левски. След половин час игра Сангаре бе близо да се възползва от неразбирателство във врачанската отбрана. Сенегалецът се озова очи в очи с Бариос, но н успя да преодолее вратаря. Все пак топката попадна в Бала, който отправи изстрел извън наказателното поле в аут.

В 34-ата минута Сангаре бе фаулиран на близо 30 метра от противниковата врата. Лима се нагърби с изпълнението на фала, а Бариос изби в корнер. Секунди след това Бала центрира в наказателното поле. Сангале майсторски овладя, бързо се завъртя и отправи удар по земя, но стражът на гостите плонжира и спаси своите от трето попадение Три минути след началото на второто полувреме резервата Ел Джамели шутира технично отдалеч, но покрай лявата греда. В 50-ата минута Лима и Фадига комбинираха добре пред наказателното поле на Ботев. Първият се озова очи в очи с вратаря, но стреля в ръцете му. В 56-ата минута резервата Василев улови шут на Фадига. Малко след това "синята" отбрана изпусна Найденов и за малко не се стигна до гол, но в последния момент Алдаир подложи своя крак и след рикошет топката излезе в корнер.

Ботев можеше да се върне в мача, когато в 65-ата минута Василев излезе очи в очи с Андонов, но стражът на "сините" отрази. Секунди по-късно Лима напусна с травма и Левски довърши мача с 10 човека. Врачани изпълниха последователно два корнера и при втория намалиха резултата чрез Василев, който се разписа след удар с глава.

Левски бързо си върна преднината от два гола. Фадига отклони центриране от корнер в 71-ата минута към Ван Дер Каап, а централният бранител без проблем се разписа от 4-5 метра фронтално срещу вратата. Само 120 секунди по-късно Генов бе изведе сам срещу Андонов и с мощен шут в близкия ъгъл отново направи резултата 3:2.

В 77-ата минута Чавдар Ивайлов можеше да изравни, но нацели лявата греда с изстрел от двайсетина метра. В 85-ата минута Алдаир пресече подаване на врачани и осъществи много добър пробив през центъра, чрез който преодоля няколко съперникови футболисти. Последва пас за Бала надясно, а нападателят стреля по земя, но Василев отрази. Само 120 секунди след това Алдаир изведе Ел Джамели сам срещу вратаря, халфът на "сините" отправи удар по земя, но Василев отново изби.

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ВРАЦА) 3:2

1:0 Евертон Бала 7
2:0 Мустафа Сангаре 20
2:1 Иван Василев 66
3:1 Келиан Ван дер Каап 71
3:2 Даниел Генов 73

ЛЕВСКИ: Маркович, 3. Майкон, 5. Ван Дер Каап, 6. Цунами, 7. Лима, 12. Сангаре, 17. Бала, 22. Галчев, 23. Мислович, 30. Икена, 50. Димитров (Андонов, Ел Джамели, Фадига, Алдаир)

БОТЕВ (ВРАЦА): 34. Бариос, 25. Лозев, 29. Бачев, 33. Цонков, 11. Ачков, 6. Суарес, 8. Кондраков, 19. Переа, 9. Генов, 21. Траоре, 7. Василев

 
 
Следвай ни: