Новият старши треньор на ЦСКА Александър Томаш е подписал договор с "червените" за 1+1 година, съобщи "Тема Спорт".

Двете страни обаче се надяват на дългогодишно сътрудничество и затова в момента уговорката е да седнат на преговори за активиране на допълнителните 12 месеца още през пролетта, а не да чакат края на сезона, както обикновено се случваа при подобни контракти. Припомняме, че предшественикът на Томаш - Томислав Стипич, беше подписал при същите времеви условия с "червените", но се задържа на поста едва 2 месеца и 23 дни, като загуби 5 от 6-те си мача начело и остава в историята на клуба като един от най-неуспешните треньори.

Макар и подписал за същия срок, ситуацията с Александър Томаш е съвсем различна. Както вече писахме, 46-годишният специалист получи много по-голямо доверие и сериозни правомощия, като в момента думата му се чува по-силно от тези на изпълнителните директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов. Припомняме, че ЦСКА положи големи усилия, за да си осигури услугите на Томаш, като влезе в преговори с боса на Спартак Варна, който се беше запънал, че няма да пусне треньора в Борисовата градина. В крайна сметка армейците платиха неустойката за прекратяване, записана в договора на наставника със соколите, която беше в размер на 240 000 лева.

Като доказателство за доверието на собствениците на ЦСКА към Томаш е и фактът, че за броени дни му бяха осигурени половин дузина нови футболисти - Джеймс Ето'о от Ботев (Пловдив), за когото той изрично настоя, левият бек Мика Пинто, Илиан Илиев-младши, крилото Зюмюр Бютучи, централният нападател Аарон Исека и централният защитник Лиъм Купър, който се очаква да бъде обявен до часове.