Настоящият изпълнителен директор на БФС Борислав Попов напуска своя пост от първи октомври. Той ще бъде заменен от Андрей Петров, а по този повод заяви следното пред бТВ:

"Във футбола и във Футболния съюз работата никога не свършва. Решението на Изпълнителния комитет е освобождаването да бъде от 1 октомври и изборът на г-н Андрей Петров да бъде оттогава поради необходимостта от един кратък период на г-н Петров да се предадат нужните документи и дейности, които са започнати и не са довършени, а ще минат под неговото оперативно ръкодство."


"Сам си тръгвам. Твърдото ми убеждение е, че един новоизбран ръководител трябва да разполага със свободата да подбере своя екип, включително и оперативен ръководен, за да може да си изпълнява програмата, заради която е избран. Вчера, след като г-н Иванов ме уведоми, че има вече кандидатура, самостоятелно и доброволно си подадох молбата за прекратяване на правоотношението."

"Броя на делата не си спомням. Работя с юридически екипи, с които осъществявахме защитата на БФС. Мисля, че нямаме загубено дело за периода, в който съм бил."

"Ние се борихме за спазването на закона. Г-н Иванов е много диалогичен. Успява да води разговори, да скъсява дистанция. Той е отдаден на футбола и на желанието той да се вдигне на ново ниво. И в момента има изключвания на клубове, тъй като изискванията на закона са стриктни. Ако един клуб не е участвал година в първенства и турнири, той следва да бъде изключен. В редица от случаите се прилага точно тази норма.", допълни Попов.

Следвай ни: