Ботев (Пловидв) победи ЦСКА 1948 като гост с 3:2 в среща от седмия кръг на Елитната група до 17 години. Точни за "жълто-черните" бяха Мартин Георгиев, Мартин Тачев и Петър Иванов, а за червените се разписаха Предиан Василев и Георги Иванов. Срещата започна равностойно, а малко преди да изтече половин час игра домакините поведоха след гол на Пресиан Василев. Ботев отговори с пълен обрат само за три минути в края на полувремето. Първо в 35-та минута Мартин Георгиев изравни, а в 38-та Мартин Тачев бе най-съобразителен след корнер.

При този резултат двата отбора се прибраха на почивка. В началото на втората част Иван Дейков имаше добра ситуация да изравни, но вратаря на гостите Антони Николов се намеси с крак. В 54-тата минута обаче Ботев направи страхотна атака, в която Мартин Георгиев центрира на главата на влезналия на полувремето Петър Иванов и той направи 1:3.

Дванадесет минути преди края ЦСКА 1948 върна интригата, след като Георги Иванов реализира с глава след изпълнение на ъглов удар. Все пак до края на срещата повече попадения не паднаха и "канарчетата" се поздравиха с трите точки. След седем изиграни мача Ботев събира 14 точки, докато ЦСКА 1948 остават с 4.

Следвай ни: