Мениджърът на Арсенал Микел Артета все още не знае кога ще може да разчита отново на контузения плеймейкър на отбора Мартин Йодегор. Капитанът получи травма в глезена по време на предишната пауза за мачовете на националните отбори.

“Зинченко вероятно ще се завърне след паузата за националните отбори, ако всичко е наред. Прогресира добре. При Мартин е много трудно да се даде срок. Работи здраво, чувства се добре и опитва да се върне възможно най-скоро”, заяви Артета, който добави, че Бен Уайт и Юриен Тимбер ще бъдат на разположение за утрешното домакинство срещу Саутхамптън.

“Знаем значимостта на този мач и колко трудно ще бъде. Миналата седмица беше доказателство за това. С този натоварен график всеки може да ти създаде проблеми. Дори когато мислите, че мачът е под контрол, той може да се изплъзне от ръцете ви. Познаваме качеството на Саутхамптън и треньорът. Нямаха късмет, защото трябваше да имат повече точки. Имаше мачове, в които бяха по-добри от опонента си, а имаше и моменти, в които резултатът им се изплъзна”, добави Артета по адрес на утрешния съперник.

Испанецът коментира и завръщането на “Eмиратс” на Аарън Рамсдейл, който през лятото премина в Саутхамптън.

“Той е играч, когото обичаме много. Остави отпечатък в клуба и със сигурност ще бъде добре да го видим”.

Следвай ни: