Севиля триумфира в градското дерби срещу Бетис с 1:0 на своя “Бенито Вийямарин”. Това стана в среща от 9-ия кръг на Ла Лига. Доди Лукебакио реализира единствения гол от дузпа в 50-ата минута, отсъдена за игра с ръка.

Това е първи успех изобщо за някой от двата тима в рамките на първенството от пет издания на битката насам, след като последните четири бяха завършвали при равенства. Бетис пък няма успех в дербито в Ла Лига от вече шест години.

За капитана на Севиля Хесус Навас това беше исторически двубой, защото беше последният в кариерата му в лютото дерби. Легендата, който след месец ще навърши 39 години, вече обяви решението да прекрати кариерата си в края на декември заради честите болки от контузии. Отделно той постави нов рекорд по брой участия в сблъсъка - 28, задминавайки любимеца на феновете на “вердибланкос” Хоакин.

❤️‍🩹 𝐓𝐇𝐄 𝐋𝐀𝐒𝐓 𝐃𝐄𝐑𝐁𝐈.

✨ Jesús Navas, historia y leyenda. pic.twitter.com/AJdlYTD9BA

— Relevo (@relevo) October 6, 2024

Иначе дербито мина според очакванията с много грубости, напрежение и емоции по трибуните. Съдията вдигна девет жълти картона, както и един червен - на Танги Нианзу от състава на Севиля. Отстраняването беше за две официални предупреждения и дойде в последните секунди на редовното време.

И двата отбора нямат от какво толкова да са доволни от началото на шампионата, защото заемат места в средата на класирането.

Следвай ни: