Атлетико Мадрид започва да изостава все повече от Барселона и Реал Мадрид. Отборът на Диего Симеоне завърши 1:1 като гост на Реал Сосиедад в последния мач от 9-ия кръг на Ла Лига и е трети в класирането, но вече на 7 точки зад Барса.

Хулиан Алварес даде преднина на "дюшекчиите" още в 1-ата минута след прекрасен пас с пета на Антоан Гризман. Дълго време мадридчани удържаха крехкия си аванс, но в 84-ата минута Лука Сучич направи безпомощен Ян Облак с брилянтно изпълнение и донесе равенството на "чури урдин".

Симеоне не можеше да разчита на почти цялата си защита, начело с Робин Льо Норман, Сесар Аспиликуета и Маркос Йоренте, който често е използван отдясно на отбраната. Това даде шанс за изява на Аксел Витсел и Клеман Лангле.

След позорната загуба с 0:4 от Бенфика в Шампионската лига, Атлетико искаше да отговори на критиките. Още първата атака на "лос колчонерос" се увенча с попадение. Заслужилият титулярно място с асистенцията в мадридското дерби Хави Галан подаде на Гризман, а той триково комбинира с Хулиан Алварес, който простреля Алекс Ремиро.

Атлетико веднага се дръпна назад и остави домакините да владеят инициативата. Домакините започнаха да създават напрежение пред Облак, но словенецът блесна с две инстинктивни спасявания. Реал Сосиедад видимо се затрудняваше в последната третина, но не спираше да опитва.

На почивката Иманол Алгуасил пусна Брайс Мендес, който направи атаките на баските по-смислени. Атлетико рядко поглеждаше към вратата на домакините, но при една от контрите си беше близо до втори гол. Гризман центрира към Науел Молина, но той шутира в аут.

Наказанието за пасивността на Атлетико дойде в 84-ата минута. Сбъркан пас от Де Пол прати топката в краката на Микел Оярсабал, той подаде на Сучич, а младият хърватин изненада Облак с перфектен параболичен удар - 1:1.

С актив от 4 победи и 5 равенства "дюшекчиите" са трети в класиранетом а Реал Сосиедад се намира на 15-ата позиция с едва 9 точки.

Следвай ни: