Черно море Тича излезе еднолично на първо място в група В от финалите за момчета U16, на които е домакин в зала „Христо Борисов“ във Варна. Днес отборът победи ЦСКА и вече е с две победи, а успех записа и Левски, който се наложи над Рилски спортист. Така двата отбора са с по победа и загуба, а ЦСКА е последен във временното класиране с актив 0-2, пише BGbasket.

Утре Левски ще срещне ЦСКА, а Черно море Тича от 19,00 ще се изправи срещу Рилски спортист за да бъдат определени полуфиналистите от тази група.

Черно море Тича изигра силна последна част, за да надвие ЦСКА с 65:53. Мачът беше равностоен още от началото, като отборите бяха амбицирани и играеха агресивно и с високо темпо, а след една част резултатът беше 19:19. Втората четвърт започна с огромна точкова суша, продължила повече от три минути. В оставащото време на почивката напрежението нарасна, особено след като Христо Ганчев получи тежък удар с лакът в носа и играта не беше спряна до края на атаката. До полувремето отборите не показаха много качествена игра, а резултатът беше 30:28 в полза на ЦСКА.

След подновяването на играта темпото се запази, като отборите изиграха интересна трета част, която остави всичко да се реши в края след 47:44 в полза на Черно море. Варненци започнаха последната част с две поредни тройки, взривявайки публиката, а скоро преднината им стана двуцифрена при 57:47. До края домакините нямаха проблеми да задържат аванс и да изведат мача до победа.

За победителите Стефан Господинов записа 19 точки и 9 борби, 13 плюс 6 добави Цветомир Бонев, а 12 плюс 5 борби регистрира Никола Станчев.

За ЦСКА 10 точки и 5 борби записа Мартин Георгиев, а с по 8 завършиха Здравко Петков (12 борби) и Александър Александров.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html