След като беше утвърден за старши треньор на ФК Спартак, Диян Божилов даде ексклузивно интервю за „Петел”, в което говори за лятната подготовка, селекцията и голямата цел, която ще преследва с отбора.

- Г-н Божилов, защо решихте да поемете Спартак?

- Това е отбор с традиции и име в родния футбол, който започва едно ново начало в големия футбол и това е предизвикателство за мен.

- Бързо ли се разбрахте с ръководството?

- Разговаряхме няколко дни. В началото имахме разминавания, но щом сме си стиснали ръцете, значи сме постигнали съгласие по всички въпроси.

- Не е тайна, че Спартак не е добре финансово, но иска да се утвърди във Втора лига, което ще бъде и вашата цел. Ще я постигнете ли?

- Имам поглед върху Втора лига и смятам, че ако направим отбора, който аз искам, шансовете ни да се утвърдим във втория ешелон са реални.

- Предвид скромния бюджет, ще успеете ли да привлечете играчите, които искате?

- Според възможностите ни ще търсим футболисти с опит, които са играли във Втора лига.

- Кои от настоящите футболисти ще задържите?

- Ще разберете до дни. Познавам повечето от играчите на Спартак, на някои от тях съм им бил и треньор. Нормално е преди началото на една подготовка да има напуснали и привлечени. Важното е да сглобим боеспособен тим, който да играе добър и атакуващ футбол, да радва привържениците си и да изпълни целта си.

- Ясна ли е програмата за лятната подготовка?

- В момента я правя, все пак от обяд съм треньор на Спартак. Събираме се на 17 юни (понеделник) от 18 часа, като заниманията ще се водят в Балчик и Оброчище. Ще изиграем четири контроли, като засега са ясни две. Първата е с Нефтохимик на 2 юли в Обзор, по-късно ще срещнем и Черноморец (Балчик).

- Една подготовка е шест седмици, а вие ще имате 32 дни. Ще бъде ли готов Спартак за тежките битки в професионалния футбол?

- Зная, че закъсняваме, но тази една седмица ще я компенсираме. Важното е, като се съберем на 17-и, да разполагам с всички футболисти, които ще тренирам и обигравам в следващия месец. Каква щеше да е ползата, ако започнем по-рано и впоследствие да продължа да търся играчи?

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html