Снимка: BGbasket

Черно море Тича и Левски са полуфиналистите от група В на финалите за момчета U16, които се провеждат във Варна. Днес отборите спечелиха много трудни мачове срещу Рилски спортист и ЦСКА, за да си осигурят съответно първо и второ място в групата, съобщава BGbasket.

Така вече са ясни и полуфиналните двойки, които ще се срещнат във вторник – Черно море Тича срещу БУБА баскетбол и Тунджа Ямбол срещу Левски.

Първият мач от групата за деня премина през игра на приливи и отливи за отборите, за да се стигне до победата на Левски над ЦСКА с 65:59.
Във втората среща от групата Черно море Тича се наложи над Рилски спортист със 71:68 в драматичен мач, решен в самия край. Баскетболистите на Георги Бакалов бяха по-силни през първата четвърт и след като поведоха още в началото, резултатът след десет минути на терена беше 19:14. През цялата втора част обаче Рилски беше близо до съперника си и не позволи откъсване, а напротив – приближи се само на две точки за 34:36 на почивката.

След подновяването на играта отборите изиграха поредна много оспорвана четвърт, отново спечелена с малка разлика от Рилски спортист, който стигна до обрат за 49:48 след 30 минути игра. В началото на последния период авансът на самоковци скочи до 6 точки, но домакините успяха да се върнат и да изравнят при 64:64 и четири минути до края. В следващите 150 секунди отборите си размениха по две точки за ново равенство, а минута преди края резултатът отново беше равен при 68:68. Стефан Господинов отбеляза за варненци, за да ги изведе напред, а самоковци сгрешиха в последните си атаки и останаха трети в групата.

Димитър Евгениев записа 12 точки и 13 борби за победителите, 11 плюс 7 добави Стефан Господинов, а по 10 отбелязаха Любомир Керемедчиев и Христо Ганчев (8 борби).

За Рилски Георги Ханджиев завърши с 16 точки и 8 борби, 13 вкара Даниел Огнянов, а с 10 точки и 11 борби се отчете Румен Георгиев.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html