Снимка: ОДМВР - Варна

Над 60 ученици взеха участие в демонстрация с камион по програмата “Виждам те. Виждаш ме.” във Варна. Това съобщиха от ОДМВР – Варна. 

Обучение за безопасна интеракция между велосипедисти и камиони, част от глобалната образователна програма “Виждам те. Виждаш ме.”, се проведе във варненското ОУ „Захари Стоянов“. Учениците бяха запознати със спецификите на движение на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Над 60 деца се качиха в кабината на камион, за да могат да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

Инспектор Димитър Димитров от „Пътна полиция“ – ОДМВР Варна представи пред децата правилата за велосипедистите на пътя. Според официалните данни на Главна дирекция „Национална полиция“ от началото на годината до 30 май 2019 г. при ТПТП с участието на велосипедисти са загинали 5 участници на пътя и са ранени 104. За миналата 2018 г. са загинали 21 велосипедисти, а ранените са 393, от тях за варненска област – 3 загинали и 41 ранени.

“Виждам те. Виждаш ме.” е международна образователна кампания, която се провежда в над 20 държави по света. Обучителите са професионални шофьори на камиони, които доброволно участват в кампанията в цялата страна. Проектът е подкрепен от Главна дирекция “Национална полиция”. До момента обучения като част от кампанията „Виждам те. Виждаш ме.“ са проведени в училища от София, Пловдив, Велико Търново и Варна. През следващата учебна година организаторите продължават кампанията и в други училища в страната.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html