Кметът Портних продължава да работи за затваряне на Варна - Изток В платена от ГЕРБ публикация в бизнес издание на в-к "Капитал", кметът на Варна - Иван Портних, настоява за закриване на Пристанищен терминал Варна - Изток, в който работят близо 900 души и десетки фирми от морската индустрия.

Градоначалникът от ГЕРБ настоява мощностите на терминала да бъдат преместени, но нито той, нито някой от властимащите в София имат точен отговор на въпросът - къде? По-скоро от следваната политиката през последните години става ясно, че подготвянето затриване на зърнената врата на България ще удовлетвори интересите на частни пристанищни оператори.

Според Портних, нямало смисъл да съществува терминал, от който хляба си вадят пряко и косвено над 30 хил. от неговите гласоподаватели, защото реализираната печалба не можела да компенсира щетите върху пътната инфраструктура. "И това не е някакво хрумване - има десетки примери в Европа за социализация на такива зони и превръщането им в част от градската среда. Някога пристанищата са създавали градовете, днес градовете влизат в пристанищата", подчертава градоначалникът от ГЕРБ. "И ще продължа да работя за това", подчертава още Портних.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html