Отборите на Левски и Лудогорец излизат един срещу друг в последния мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион “Георги Аспарухов” е с начален час 17:45 и е много важна и за двата отбора, които се намират в тежък период от сезона.

“Сините” са в серия от цели десет срещи в шампионата без победа. За последен път Левски спечели в началото на октомври, когато надви Ботев (Пловдив) с 1:0. През миналата седмица играчите на Станимир Стоилов завършиха наравно 1:1 с Пирин (Благоевград). Към момента Левски е на осма позиция с актив от 31 точки - на четири от първата шестица.

Лудогорец пък през седмицата отпадна от Европа след загуба с дузпи от Андерлехт. “Орлите” загубиха с 1:2 в редовното време и след като преди това бяха победили с 1:0 в Разград трябваше наказателните удари да определят победителя, а там българите се представиха слабо и отпаднаха. Разградчани са на втора позиция с 49 точки - на четири от лидера ЦСКА - София.

Левски няма големи кадрови проблеми, като изключим трайната контузия на Билал Бари. Жереми Петрис е близо до завръщане в лигра, след като пропусна последните няколко мача на “сините”. Под въпрос за мача е младият Асен Митков. От друга страна последното ново попълнение Джевад ел Джамили вече е картотекиран и може да вземе участие в двубоя.

За Лудогорец под въпрос е Аслак Фон Витри, който напусна в началото на мача с Андерлехт. Трайно контузени са Рик Джонатан и Диниш Алмейда. Други кадрови проблеми пред Анте Шимунджа няма.

Двата тима вече играха няколко пъти през сезона. Първо в мача за Суперкупата Лудогорец спечели след дузпи и 2:2 в редовното време. След това в началото на декември двата тима изиграха два мача в рамките на четири дни. За шампионат срещата завърши 0:0, а за Купата на България Лудогорец победи с 2:1.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe