Атлетико (Мадрид) пречупи коравия Лайпциг с 2:1 след впечатляващ обрат у дома. Словашкият национал Бенямин Шешко смълча препълнените трибуни на "Метрополитано" с изненадващ гол още 4-ата минута. 
Той бе най-настоятелен при добавка след отбита топка и с глава вкара топката в центъра на вратата.
 
Антоан Гризман обаче успя да изравни в 28-ата минута. Французинът спря топката с елегантно докосване на границата на наказателното поле и веднага стреля в горния десен ъгъл на вратата - 1:1. В последната минута на редовното време Хосе Хименес се оказа най-съобразителен и донесе безценната победа на Атлетико след безценна асистенция на Гризман.
 

Актуалният притежател на трофея в Лига Европа - Аталанта, изпусна престижна победа над Арсенал.
Богинята завърши 0:0 у дома. С основна заслуга за ремито е вратарят на гостите Давид Рая, който спаси дузпа.

Също както в сряда, когато Интер спря Манчестър Сити в Англия, и днес италианския отбор показа, че не отстъпва на могъщите грандове от Висшата лига. Не случайно миналия сезон Италия завърши с най-добрия коефициент в Европа.

Аталанта игра много дисциплинирано и стегнато. В мача нямаше много възможности, а Арсенал отправи общо 2 точни удара в целия мач.

Аталанта прие Арсенал на стадион "Гевис" в първия си мач от Шампионската лига от три години насам. Нерадзурите на Гасперини, които се радват на новооткрития преди седмица стадион, имаха сериозно предизвикателство срещу един от най-силните отбори в Европа.

Наставникът на лондончани Микел Артета не можеше да използва капитана Мартин Йодегор, който е с травма, за която се оказа, че е по-сериозна от очакваното и норвежеца ще отсъства „известно време“. Габриел Жезус бе титуляр.


Второто полувреме започна ударно за Аталанта. В 49-ата минута домакините получиха дузпа. Едерсон нахлу в наказателното отляво и Томас Партей го дръпна в гръб за ръката. Реферът посочи "бялата точка".

Зад топката застана Матео Ретеги. Натурализираният италианец обаче би слабо в долния ъгъл и Рая изби. Топката се върна към Ретеги, който с глава направи добавка, но вратаря на Арсенал с лъвски скок отново спря топката на голлинията.