Байер (Леверкузен) размаза Фейенорд насред Ротердам с 4:0 в мач от 1-ия кръг на Шампионската лига. "Аспирините" тотално доминираха и можеха да запишат още по-убедителен успех. Те поведоха още във 2-ата минута с гол на Флориан Вирц. 

В 30-ата минута Виктор Бонифейс подаде на Фримпонг вдясно, който пусна успореден пъс към Алекс Грималдо и защитникът се разписа за 0:2.

В 36-ата минута Вирц реши всичко с втория си гол в мача. Той получи чудесна асистенция от Фримпонг и от въздуха с десния си крак направи безпомощен вратаря на Фейенорд Тимон Веленройтер - 0:3.

Малко преди края на първата част преднината на Байер стана плашеща. След центриране защитникът на гостите Едмонд Тапсоба се опита да върне топката към вратата с глава, но тя мина под крака на вратаря Веленройтер, който след това я затисна с тяло и тя се изтърколи зад голлинията - 0:4.


За съжаление България за поредна година няма да има играч в най-силния клубен турнир, защото макар Пламен Андреев да е едно от новите попълнения на Фейенорд, той няма картотека за Шампионска лига и няма да бъде дори част от групата на нидерландския тим в турнира.