Отборът на Атлетик Билбао записа победа с 2:0 срещу тима на Леганес в среща от 6-ия кръг на испанската Ла Лига. Головете за успеха отбелязаха Даниел Вивиан (66') и Иняки Уилямс (76').

Позитивният резултат доближи “баските” на точка от групата отбори между 2-ро и 4-о място, които имат еднакъв актив. Новаците пък имат само два пункта аванс спрямо “опасната зона”.

През първото полувреме съперниците представиха интересна продукция и създадоха цели осем голови положения, но липсваше точност в завършващия удар и само три от ударите попаднаха в очертанията на двете врати.

Така всичко интересно остана за втората част, когато в средата на полувремето Вивиан Реагира адекватно в наказателното поле и прати топката във вратата, охранявана от Хуан Сориано.

Домакините реагираха светкавично и само 180 секунди по-късно също се разписаха, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR равенството бе запазено.

Намесата на видео асистент-рефера се оказа фатално за възпитаниците на Борха Хименес, тъй като четвърт час преди края Иняки Уилямс покачи преднината на своите, с което на практика уби интригата.

Въпреки това футболистите на Леганес не се отказаха да търсят поне един гол, с който да направят загубата си една идея по-почетна и стигнаха до цели три ъглови удара в следващите десет минути. Шест минути преди края на редовното време пътк Гарсия удари греда.

В добавеното време Гурусета можеше да направи победата класическа, но и той стреля в напречния стълб.

С успеха момчетата на Ернесто Валверде записаха втората си поредна победа, което им се случи за първи път от началото на сезона. Отборът на Леганес пък все повече се отдалечава от позитивния старт и остава само с една победа след шест мача, като в в днешния двубой загуби за трети пореден път.

Следвай ни: