Германският първенец Байер (Леверкузен) записа гръмко завръщане в Шампионската лига, след като прегази Фейенорд с 4:0 като гост в мач от първия кръг на основната фаза. Германците нокаутираха противника още преди почивката, когато нанизаха всички си голове. Флориан Виртц изведе “аспирините” напред още в 5-ата минута. След точно половин час игра Алекс Грималдо покачи на 2:0, после Виртц добави второ попадение в 36-ата, а в последните секунди вратарят на домакините Тимон Веленройтер си отбеляза автогол.

За Фейенорд участие в срещата не взе българският страж Пламен Андреев, защото той не е картотекиран за турнира.

С показаното през първата час Леверкузен напомни за изумителната си форма от миналия сезон, когато газеше съперниците си в Бундеслигата. Грешка на Рамиз Зеруки в 5-ата минута позволи на Виртц да излезе на позиция и да реализира за 1:0.

Четири минути по-късно същият този Зеруки изпрати топката в мрежата на гостите, но голът не беше зачетен заради засада.

Отборът на Чаби Алонсо нанесе своя удар в последния четвърт час на полувремето. Грималдо удвои в 30-ата след асистенция на Джереми Фримпонг, а шест по-късно Фримпонг подаде и на Виртц за 3:0. В 45-ата удар с глава на Едмонд Тапсоба беше отклонен от Веленройтер в собствената му мрежа.

През втори 45 минути Фейенорд натисна и не спря да търси гол, но стигна само до още един незачетен такъв.

В следващия кръг от ШЛ Леверкузен ще е домакин на Милан (1 октомври), а нидерландците ще гостуват на Жирона (2 октомври).

Следвай ни: