Барселона посреща Реал Сосиедад в в среща от 35-тия кръг на Ла Лига. Каталунците вече си осигуриха титлата в първенството и до голяма степен ще могат да се забавляват пред феновете си на "Камп Ноу". Мачът обаче ще е важен и за гостите от Сан Себастиан, които се борят за мястото си в топ 4 с Виляреал, като имат две точки преднина пред "жълтата подводница".

Барселона има три поредни победи в първенството, докато Реал Сосиедад е с пет последователни срещи без поражение.

Чави Ернандес има известни кадрови проблеми, като няма да може да използва контузените Педри и Роналд Араухо, а Гави е наказан.

🚨 BARÇA XI 🚨#BarçaRealSociedad pic.twitter.com/Q9OEmdLjtb

— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 20, 2023

Чави Ернандес има известни кадрови проблеми, като няма да може да използва контузените Педри и Роналд Араухо, а Гави е наказан. Именно и те са трите промени в състава на каталунците от шампионската победа над Еспаньол с 4:2. Жорди Алба заменя Араухо и застава на левия бек, а след вътрешни рокади Алесандро Балде е отдясно, а Жул Кунде и Андреас Кристенсен са в центъра на защитата. Вместо Педри ще играе Франк Кесие, който ще партнира на Френки де Йонг и Серхио Бускетс. Мястото на Гави отляво е заето от Усман Дембеле, който ще играе заедно с Рафиня и Роберт Левандовски в атаката на каталунците.

📋 ¡La 𝗔𝗟𝗜𝗡𝗘𝗔𝗖𝗜𝗢́𝗡 de la Real 🆚 @FCBarcelona_ES!#BarçaRealSociedad | #AurreraReala pic.twitter.com/2GyBX6qEpW

— Real Sociedad Fútbol (@RealSociedad) May 20, 2023

Наставникът на Реал Сосиедад Ималол Алгуасил ще трябва да се справя без Давид Силва, Умар Садик и Брайс Мендез, които са с травми.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe