Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола реагира на думите на защитника на Арсенал Габриел Магаляеш след дербито между двата тима на “Етихад”, завършило 2:2. Двубоят беше съпъстван от много напрежение и спорни съдийски решения. Самият Габриел беше уцелен с топка в главата от Ерлинг Холанд, след което заяви, че подобни провакации са нормални и сравни съперничеството между отборите с война.

“Мисля, че понякога емоциите ескалират. Габриел прекрасно го обясни след мача. Това е война, трябва да провокираш съперника, да го притиснеш. Ако ме провокирате - добре, тук съм. Искате война? Значи ще воюваме. Наясно съм какво предизвикателство ни отправя Арсенал”, каза Гуардиола.

“В Англия ние сме най-големият дразнител, всички искат да ни победят. Усещаме го. Не ни харесват изобщо”, сподели наставникът на “гражданите”.

Той коментира и тежката контузия на Родри, който ще отсъства до края на сезона.

“Дори да ми дадете всички възможни пари, за да купя заместник на Родри, това нямада е възможно. На пазара няма друг такъв футболист. Бъдете сигурни обаче, че ще се справим и без него. Оптимист съм. Кевин Де Бройне беше контузен една година и въпреки това станахме шампиони. На този етап не мисля да привличам заместник на Родри през януари. Ако ситуацията се промени, ще реагираме, но в момента съм доволен от отбора, с който разполагам”, обясни Гуардиола.

Следвай ни: