Вердер (Бремен) официално представи талантливия вратар Стефан Смъркалев от Ботев (Пловдив). Очаква се "жълто-черните" да получат около 500 000 евро за правата на 17-годишния страж. Смъркалев ще бъде част от дублиращия състав на "бременските музиканти".

Ето какво написаха от Вердер:

"Стефан Смъркалев е млад вратар, който има своите силни страни. Той е смел в пространството при центриране и все още показва потенциал в играта с крака. Ще му дадем достатъчно време да свикне с новия си дом", каза треньорът на вратарите в школата на Вердер - Кристиан Фандер.

"Преминаването ми във Вердер означава голяма промяна в живота ми. Директорите обаче ме накараха да почувствам, че това е точното място да продължа развитието си. Очаквам с нетърпение бъдещето ни заедно", заяви пък Стефан Смъркалев.

Смъркалев идва от юношеската формация на Ботев (Пловдив), където високият 1,88 м. вратар записа 12 мача във Втора лига за дублиращия отбор на "канарчетата". Освен това на два пъти той беше в титулярния състав на представителния тим в последните кръгове на efbet Лига. Има и общо пет участия за националния отбор на България U16 и U17, в които вратарят запази две сухи мрежи.