Старши треньорът на Панатинайкос Ергин Атаман говори пред Eurohoops относно Александър Везенков и въпросителното му бъдеще. Наставникът на шампионите в Евролигата критикува агента на българския национал Никос Лотсос, който вчера заяви публично, че именно “детелините” са отправили предложение към Везенков в случай, че той не продължи кариерата си в НБА. Атаман заяви, че цяла Европа знае колко добър играч е баскетболистът на Сакраменто Кингс и всички топ отбори биха искали да го имат в състава си.

“Нека го кажа така - цяла Европа знае колко добър играч е Везенков. Ако той прецени да се върне в Евролигата, ще получи оферти от всички 18 отбора. Това, което агентът му каза, не ми се струва странно, въпреки че агентите обикновено се опитват да обмислят предложения от всички клубове. Може и да е коректно от бизнес гледна точка, но няма нужда да излизаш и да казваш, че Панатинайкос са отправили оферта. В тази връзка аз също знам клубовете, на които ти си предлагал своите си играчи. Трябва ли да го разкривам открито? Най-важното тук е дали Саша Везенков ще се завърне в Европа? Той ще си реши сам. Освен това той трябва да прецени кой отбор и какъв стил му подхожда най-добре.

Sasha Vezenkov is being aggressively pursued by EuroLeague powerhouses Olympiacos and Panthiankos to leave the NBA.

Vezenkov won EuroLeague MVP before signing with the Kings.

Vezenkov is prioritizing finding a rotation spot within the NBA before a potential return overseas. pic.twitter.com/9cMGNcokAt

— Evan Sidery (@esidery) June 26, 2024

Не сме отправяли официална оферта, но има разговори. Всеки си говори с всеки. Това е съвсем нормално. Както казах, Везенков може би е бил предложен на всички големи отбори в Европа от своя агент. В случая най-важното е финалното решение на самия баскетболист”, каза Атаман.

Везенков записа средни показатели от 5.4 точки и 2.3 борби при 38% стрелба от тройката в 42 мача с екипа на Сакраменто през миналия сезон.

Последвайте каналите ни в: