Нико Шлотербек няма търпение да играе срещу Дания на стадион “Сигнал Идуна Парк” от 22 часа в събота. Бранителят на Борусия (Дортмунд) е допълнително мотивиран от домашната обстановка, а той ще бъде сред титулярите за сметка на наказания за натрупани картони Йонатан Та.

“Дадох всичко, за да съм тук”, коментира Шлотербек. “Когато ще играя в мач на първенството, подготовката е различна. Целият ден е различен, дори храненето. Трябва повече да внимавам с храната. Тук сме, за да играем, разбира се. Старая се да създавам положителна атмосфера, но ми е по-трудно, защото не играя често. Все пак, трябва да поддържаме играчите, които са титуляри”, заяви още той.

“Винаги може да се очаква добра атмосфера в Дортмунд. Целият стадион и цялата страна ще ни подкрепят. Нямам търпение за мача, аз още повече от другите, защото ще е в Дортмунд. Уважаваме датчаните, но не се притесняваме от тях. Ако наложим играта си, ще спечелим. Това е нашият момент, опитваме се да използваме емоциите от късния гол срещу Швейцария. Надяваме се да имаме още такива и да изиграем добър мач в Дортмунд”, завърши защитникът на Бундестима.

Последвайте каналите ни в: