Халфът на Португалия Бруно Фернандеш си припомни за загубата от Словения с 0:2 в контрола през март, но подчерта, че “мореплавателите” могат да извлекат полза от нея, тъй като са използвали въпросния мач, за да се подготвят за тазвечерния 1/8-финален сблъсък в Евро 2024 между двата тима.

“В този тим имат доста качествени играчи и ние ги уважаваме. Наскоро изиграхме контрола, в която ни победиха, така че трябва да бъдем нащрек. Освен това вече имаме представа какво можем да направим. Не играх в тази контрола, но я гледах, като също така я обсъждахме през последните няколко дни. За нас е добре, че разполагаме с кадри от този мач. Тогава те изиграха чудесен мач, но въпреки това ние имахме възможност да проучим какво можем да направим различно този път, за да ги нараним”, коментира Фернандеш преди двубоя.

Bruno Fernandes has been on 🔥 for Portugal over the last two years 🇵🇹🎩 pic.twitter.com/ArnFYEGnxT

— LiveScore (@livescore) July 1, 2024

Той също така беше попитан на какво се дължи издръжливостта му да участва в редицата мачове на Манчестър Юнайтед и Португалия. “Може би почивките, които си вземам, както и дремките. Това определено помага. Приятно ми е постоянно да се състезавам. Понякога питам треньорския щаб как да намеря подходящия баланс и да бъда във върхова форма. Но ми харесва да се състезавам и ако играя на всеки три дни, това ме прави по-подготвен психически и физически за трудностите на всеки двубой. Също така любовта ми към тази красива игра ми помага винаги да бъда готов да играя за моя национален или клубен тим”, отговори офанзивният футболист.

🚨Bruno Fernandes:

The most important thing for everyone is for Portugal to win, and Cristiano wants the team to be successful so that the individuals stand out.” pic.twitter.com/SpayjZuZgd

— CristianoXtra (@CristianoXtra_) June 30, 2024

Фернандеш също така говори за асистенцията, която получи от Кристиано Роналдо за попадението си при победата с 3:0 над Турция. “Има много снимки, на които се вижда как Кристиано асистира на своите съотборници. Той не е фокусиран само върху ударите и головете. След мача казах, че ако беше стрелял, резултатът щеше да е същият, просто той щеше да е авторът на гола. Най-важното е ние да побеждаваме, а Кристиано иска отборът да е успешен, за да може индивидуалностите също да изпъкват”, добави той.

Последвайте каналите ни в: