Тотнъм е договорил трансфера на халфа на Лийдс Арчи Грей. Според "Би Би Си" "шпорите" ще платят за 18-годишния талант между 30 и 40 милиона паунда, а Джо Родън ще поеме в обратната посока. Така Тотнъм в последния момент измъкна Грей изпод носа на градския съперник Брентфорд. Младежът дори бе започнал да преминава прегледи на базата на "пчеличките", но Лийдс реши да откаже офертата на Брентфорд за сметка на тази на Тотнъм. "Би Би Си" твърди, че двете предложения са били за идентични суми, но с различни структури на самите плащания.

Този трансфер трябва да се окаже достатъчен, за да може Лийдс да оправи баланса по сметките си и да влезе в рамките на финансовите правила на Премиър лийг. Поради тази причината доста клубове трябваше да направят трансфери до 30 юни.

Арчи Грей е младежки национал на Англия, като се говореше, че интерес към него имат Челси и Ливърпул. Той изигра цели 52 мача за Лийдс през миналия сезон. Договорът му с Тотнъм ще бъде до лятото на 2030 година.

Трансферът на Джо Родън ще бъде отчетен като отделна сделка, като Лийдс ще плати за него на Тотнъм около 10 милиона паунда.

⚪️🔐 Archie Gray has completed medical and signed contract valid until June 2030 as new Tottenham player.

↪️ Joe Rodon will go to Leeds Utd, as expected.

Here we go, confirmed. pic.twitter.com/SrzKsUcSrr

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 1, 2024
Последвайте каналите ни в: