Полузащитникът на Франция Едуардо Камавинга говори пред журналистите по повод предстоящия сблъсък с Белгия на осминафиналите след два дни.

“Те все още са страхотен отбор, миналото си е минало, може би са различен отбор, но са много силни и ще бъде трудно. Добре е за нас, че Тибо Куртоа няма да играе, той спира всичко, той е страхотен вратар и ако не е тук, е по-добре за нас, защото спира всеки удар. Все още не съм му писал, но ще го направя, вече изпратих и едно съобщение на Еден Азар. Кевин Де Бройне каза, че сме фаворити, но не трябва да попадаме в този капан, шансовете са 50 на 50”, започна Камавинга.

🇫🇷🇧🇪 Camavinga apprend que Courtois n'est pas convoqué avec la Belgique parce qu'il s'est embrouillé avec son entraîneur. Ca le fait sourire et il est ravi que son gardien, au Real Madrid, ne soit pas son adversaire dans deux jours pic.twitter.com/ISmj3rXjV3

— RMC Sport (@RMCsport) June 29, 2024

Той коментира и ролята си на резерва и отношенията си със селекционера Дидие Дешан: “Всички играчи обичат да играят. Не съм щастлив, че не играя много, но знам, че един или друг ден ще дойде моето време.Все още не ми харесва да съм ляв бек, това не се е променило. Но аз съм отборен играч и ако трябва да играя там, ще го направя и ще дам всичко от себе си".

Дешан не говори много, но е близък с нас. Говори ни в очите. В началото на Европейското той дойде да ми каже каква ще бъде моята роля. Той си прилича с Карло Анчелоти, те са треньори, които наблягат на човешкия аспект и дават свобода на терена. Не виждам да има много разлики".

🗣️ Eduardo Camavinga: “Deschamps and Ancelotti are similar. They are very human and give a lot of freedom on the pitch.” pic.twitter.com/0pK8kc01Vh

— Madrid Zone (@theMadridZone) June 29, 2024

Камавинга взе и отношение по повод предстоящите парламентарни избори във Франция: “Разбира се, че съм загрижен, притеснява ме това, което се случва. Не можем да оставим властта в ръцете на определени хора, които искат да разделят хората. Разнообразието винаги е било нашата сила. Аз идвам от имигрантски произход и когато чувам всичко, което се говори в социалните мрежи или по телевизионните канали, медиите имат много важна роля и понякога не я изпълняват добре, защото сърфират върху страха. Трябва да премахнем предразсъдъците и стереотипите. Много се говори за имиграцията и исляма, но е време да се спре и това ме натъжава, защото никога засегнатите хора не са тези, които говорят по тези въпроси".

Последвайте каналите ни в: