Арсенал е постигнал договорка за привличането на италианския национал Рикардо Калафиори от Болоня, твърди експертът по трансферите Николо Скира. Централният защитник се очаква да подпише с "артилеристите" договор до 2029 година, като ще получава по 3,5 милиона евро на сезон. Смята се, че Арсенал ще плати на Болоня трансферна сума от порядъка на 47 милиона евро.

Калафиори направи много силен сезон с Болоня, който се класира за първи път в историята си в Шампионската лига, и направи впечатляващо представяне и с Италия на Евро 2024, въпреки че отборът отпадна на осминафиналите от Швейцария и не успя да защити европейската си титла.

🔴⚪️ : Arsenal have submitted a formal bid of (€50M) for Riccardo Calafiori. We are excited to hear the news about what Bologna have to say about this. Clubs are both in agreement, Player wants the move. 🚨🚨 pic.twitter.com/6XO6oVWGjz

— Arsenal Transfers (@bluxyzz) July 3, 2024

Интерес към Рикардо Калафиори имаше още от страна на Челси, Пари Сен Жермен и Байер (Леверкузен), но Арсенал очевидно ще изпревари съперниците си за подписа на 22-годишния защитник. Бранителят е от академията на Рома, като в кариерата си е играл още за Дженоа и за швейцарския Базел. Той има 5 мача за националния тим на Италия. 

Последвайте каналите ни в: