Бившият футболист на Ботев Пд и Левски Валери Домовчийски сподели пред “Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на “канарчетата“ в Лига Европа срещу Марибор.

Той е на мнение, че “жълто-черните“ имат сили да отстранят словенците и атмосферата на стадион “Христо Ботев“ ще бъде уникална.

“За мен е абсолютно възможно Ботев Пд да успее да отстрани Марибор. Сигурен съм, че стадионът ще бъде препълнен и мисля, че с помощта на феновете “жълто-черните“ могат да постигнат един много добър резултат и да победят. Силно се надявам Ботев Пд да успее да премине в следващата фаза на Лига Европа. Това ще е добре и за футбола в България. Те са доста активни на трансферния пазар през това лято. Вярвам, че подготовката на отбора е насочена изцяло към тези мачове. Сигурен съм, че на играчите, които напуснаха отбора, са им намерили качествени заместници. Взеха се други с цел да вдигнат нивото на отбора. Отборът трябва да бъде в максимално добра форма и добре подготвен за предстоящите срещи“, започна Домовчийски.

“Чувството да играеш с този клуб в Европа е невероятно. Когато играх с тях, за съжаление домакинствахме в Бургас. Дори там еуфорията беше много голяма. Ботев Пд има много фенове, които пълнеха стадион “Лазур“ и създаваха една уникална атмосфера. Правеха всичко възможно да се чувстваме като у дома си. Сигурен съм, че на стадион “Христо Ботев“ ще бъде още по-уникална атмосферата. Съоръжението е много хубаво и ще се радвам Ботев Пд да поздрави привържениците си с добра игра и добър резултат, а в следващата среща да затвърди доброто представяне и да продължи напред“, допълни той.

“И този път диригентът в състава на Ботев Пд ще бъде Ивелин Попов. Той е много опитен и класен футболист. Това го показа и през последната година. Той ще поведе отбора и този път. След спечелването на Купата на България еуфорията беше много голяма за всички, които обичат клуба. Всички ще сме радостни, ако Ботев Пд успее да си свърши работата още в първата среща и втората да се превърне в протоколна, но това много трудно ще се случи. Футболистите на Душан Керкез трябва да бъдат много концентрирани. Трябва да се вложат максимално, за да стигнат до краен успех. Да дадат не 100%, а 120% от себе си. Това е първи мач за сезона и е малко по-различен“, подчерта Домовчийски.

“Клубът има ясно изградена стратегия, която следва. В отбора има доста добри футболисти. Най-нормално е да има надграждане и през новия сезон да подобрят резултатите си“, завърши той.