Треньорът на женския олимпийския отбор по футбол на Австралия Тони Густавсон се извини на феновете заради загубата на "кенгурата" от Германия с 0:3 на старта на надпреварата на Игрите в Париж.

"Искам да се извиня на всички наши фенове, които станаха в 3:00 вечерта да гледат срещата, а ние ги разочаровахме. Подкрепата у дома е невероятна и знам, че разочаровахме много хора. Германия беше няколко класи над нас. Това са фактите. Те са световна сила в женския футбол. Все пак призовавам феновете отново да си нагласят алармите за следващия двубой. Играчите са мотивирани и ще ви накараме да се гордеете", каза специалистът, цитиран от агенция "Ройтерс".

FULL TIME | Our opening game of #Paris2024 ends in defeat. All eyes on Zambia 👊 #Matildas #TilitsDone #AllezAUS #Olympics pic.twitter.com/wm8MlAnPGW

— Matildas (@TheMatildas) July 25, 2024

Следващият мач на австралийките е срещу Замбия, където те ще трябва да преследват задължителна победа. В исторически план най-доброто представяне на Австралия на олимпиада е четвърто място, което беше постигнато на Игрите в Токио.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages