Най-младият български международен съдия Георги Гинчев получи наряд за двубой от младежката Лига на УЕФА, както е новото име на младежката Шампионска лига.

Реферът от Велико Търново ще ръководи първата среща между Кайрат (Казахстан) и Академия Раду Ребежа (Молдова), която ще се проведе на 18 септември от 18:00 часа на тренировъчния комплекс на казахстанския тим. Помощници на Гинчев ще бъдат Георги Дойнов и Мартин Венев, а за четвърти съдия е назначена местната арбитърка Елвира Нурмустафина.

Този мач е от потока на националните шампиони в Лигата на УЕФА за младежи, където ще участва и ЦСКА - София, носител на Купата на БФС при юношите до 18 години.

Младежката Шампионска лига се провежда в два потока. В първия играят юношеските отбори на клубовете, които се състезават в същинската Шампионска лига и те също са включени в групова фаза.

Във втория поток пък участват представители на 52-те страни-членки на УЕФА, където схемата е на отстраняване в две срещи. Когато от двата потока останат общо 16 отбора, те се смесват в един жребий до определянето на победителя.

Следвай ни: